Tule mukaan isätoimintaamme!

Koulutusta syksy 2018

 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri etsii hyvin suomea puhuvia vapaaehtoisia isiä, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan ystävinä ja opastajina suomalaiseen isyyteen alle kouluikäisten lasten maahanmuuttajataustaisille isille.

Työntekijämme etsivät meille ilmoittautuneista vapaaehtoisista ja maahanmuuttajataustaisista isistä mm. lasten iän, asuinpaikan ja harrastusten perusteella mahdollisimman yhteensopivat ystäväehdokkaat. Isät sopivat yhdessä, mitä haluavat tehdä ja missä haluavat nähdä. He voivat esimerkiksi mennä lasten kanssa leikkipuistoon, retkelle, kirjastoon, ongelle tai pelata futista tai lautapelejä.

Ennen isätoimintaan mukaan tulemista vapaaehtoiset käyvät lyhyen perehdytyskoulutuksen. Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa ovat läsnä maahanmuuttajaisä, vapaaehtoinen ja MLL:n työntekijä. Työntekijät seuraavat myös ystävyyssuhteiden kehittymistä sekä tarjoavat tarvittaessa tukea ja ohjausta. Koulutukseen osallistuminen ei vielä velvoita ryhtymään vapaaehtoiseksi.

Perehdytyskoulutuksia järjestetään seuraavasti:

VANTAA: ke 5.9.2018 klo 17.30 – 20.30 Kansalaistoiminnan keskus Leinikissä, Leinikkitie 22, Simonkylä

HELSINKI: to 13.9.2018 klo 17 – 20.30 MLL:n Uudenmaan piirin toimistolla Pasilassa

ESPOO: ti 25.9.2018 klo 17 – 20, Sellon kirjasto, kokoustila Mauri

Voit osallistua mihin tahansa yhteen koulutukseen asuinkunnastasi riippumatta!

Koulutuksessa tutustutaan mm. ystävätoiminnan tavoitteisiin ja vapaaehtoisuuden käytäntöihin, MLL:n toiminnan periaatteisiin sekä maahanmuuton ja monikulttuurisen vuorovaikutuksen perusteisiin. Koulutukseen osallistuminen ei vielä edellytä sitoutumista ystävätoimintaan.

ILMOITTAUDU mukaan: http://uudenmaanpiiri.mll.fi/koulutukset/ystavaksi-maahanmuuttajaisalle/

JÄRJESTÄMME MYÖS ISÄ-LAPSI-RYHMÄTOIMINTOJA ERI PUOLILLA PÄÄKAUPUNKISEUTUA! 

LISÄTIEDOT YSTÄVÄKSI MAAHANMUUTTAJAISÄLLE -TOIMINNASTA:

Hankevastaava Petri Öhman, 044 713 2653, petri.ohman@mll.fi

Koordinaattori Sven Claes, 044 773 4641, sven.claes@mll.fi